...

Igår var första "plockdagen" i tomatfältet. Mycket frukt  men knappt några mogna. Tur som var fick vi betalt per timme iaf, istället för per spann. Särskilt tur för Janne, som bara fick ihop 6 tomater! Haha.
Det kändes ganska onödigt att börja jobba kl 6 för att åka hem två timmar senare. Men visst, de som är mogna måste ju av. Idag var det zucchinis igen. Det är mycket slit för lite pengar tyvärr. Men vi måste stå ut ett par veckor till om vi ska få ihop några pengar.

Ännu ingen van tyvärr. Tanken är att vi ska köpa en innan vi lämnar Bundaberg. Bra med ett hem på hjul när det är dags att resa vidare.

Har fått ännu ett mycket givande mail av Acer (Sagt med ett par ton ironi). Jag har frågat dem minst tio gånger om jag kan lämna in den för reparation hos en lokal återförsäljare. Men de vägrar att svara på den frågan. I mitt senaste mail fick jag till svar: "Please see our part resellers in the below link they should be able to assist you too."
Hm. Ja, det ligger en utanför Brisbane och en i Cairns. Inte särskilt tillgängligt. Och det svarade inte på min fråga utan skapade bara fler!

Godkväll från ett lite bittert och trött men dock glatt och mätt Bundaberg!

...

Liten flaska utanför Bundaberg Bondstore



Jepp, bäst att förbereda sig för den kommande vintern.
Det sägs att den ska bli värre än nånsin :P

Acer, Vans & Jobb

På senast har vi bråkat med Acer, krånglat med en van och börjat jobba.

 

Vi har nu plockat zucchinis i två dagar. Det är sjukt tråkigt, grymt jobbigt för ryggen och dåligt betalt. Men det är åtminstone pengar. Den sista timmen plockandes är värst, och då har man bara stått nerböjd i ca 3 timmar. Nu i början av skörden är det bara jobb varannan dag ungefär, men bara för att måndag är en ”röd” dag (de kallar det ”public holiday” här) så ska vi jobba både lördag och söndag. Vi får se hur länge vi står ut. Vi är annars ganska trötta på Bundaberg, det finns roligare och häftigare saker att göra och se på andra ställen.

Min dator har ”gått sönder”. Så vi har hållit på och bråkat med Acer i ett par veckor nu. Deras support är verkligen sjukt dålig. I alla fall här i OZ. Jag har både ringt och mailat med dem, och de har bara gått runt mina frågor och problem och det tog dem en vecka att svara på mitt senaste mail trots att de skryter om att deras support svarar på mail inom fyra timmar. Jag vill nämligen lämna in den till en lokal återförsäljare, men efter mycket om och men tycker Acer att jag ska skicka in den till dem. Hu är det enda jag kan säga.

 

Vi hade nästan köpt en van. Två gånger. Vi hittade en van som vi tyckte verkade bra, och vi ville ha. Så vi tittade på den och ringde sedan ägarna och kom överens om ett pris. Problemet var bara att ägarna var på Nya Zealand och hade lämnat den till vänner som tog hand om försäljningen. De hade nämligen en köpare innan oss som hade skrivit på papprena, men det visade sig sedan att han inte hade tillräckligt med pengar så pappret som ägarna hade skrivit under i förväg hade nu hans uppgifter och underskrift. Så de var tvungna att fixa ett nytt papper och skicka det till OZ. Det tog en vecka för papprena att komma. Smarta som vi var, ville vi bara ta en andra titt innan vi köpte den eftersom det var ett par saker vi hade glömt kolla. Den startade inte ens då. Janne gjorde dessutom den sur så den gick inte att starta den dagen. Då kommer det visst fram att förgasaren var i behov av service. Dagen efter följde Wally med och tittade på den. Vi fick igång den, men med förmodat hål i avgasarröret och två ganska dåliga rostfläckar så var den inte värd sitt pris längre. Vi ville kolla upp den ordentligt så vi lämnade den till en mekaniker, och det visade sig vara ganska mycket problem. Kylaren, bränslepumpen och drivaxeln behövdes bytas plus att den behövde en ordentlig service. Så vi pratade med ägarna och vi kom fram till ett nytt pris.

Idag skulle bytet ske. Men då ringer de som har bilen oss och säger att de tycker att priset är för lågt och att de ska prata med ägarna om de verkligen är säkra på att sälja den för ”så lite”. Eftersom det har varit mycket om och men med den vanen och att den skulle kräva mycket tid och pengar tyckte vi att det var ett bra pris. Dessutom så har det verkat som om alla bara velat bli av med den. De ringde igen och sa att det priset inte är okej, att vi får bjuda mer om vi vill ha den. Det gjorde vi inte. Det roligaste med allt är att de som har hand om bilen sa att de är ägarnas vänner och att de bara vill hjälpa dem, och inte tyckte att de bara skulle ”ge bort” den. Och de sa att de kunde köpa den, laga den själva för mindre än mekanikern och sen sälja den för det dubbla vad vi bjöd. Vilka vänner. Nu är det bara för oss att leta efter en annan van. Man blir verkligen irriterad när man har hållit på fram och tillbaka med den, och när både vi och ägarna är nöjda så lägger en tredje part sig i.

 

Så har vi det i världens ände just nu. Hoppas ni har det bra där hemma!


Rom, Zucchinis och Vanilj-Cola

Förra fredagen var vi på Bundaberg Rom destilleriet och s.k Bondstore. "Bundaberg Rum" är den kändaste och mest populära rom som dricks här i OZ. Och den görs bara i Bundaberg.
För 25 AUD fick vi en guidad tur genom lokalerna, och hela processen visad och berättad för oss. I slutet kom det bästa; två valfria smakprov :)

Vi gick inte därifrån tomhänta heller... Vi köpte varsitt 4-pack med romdrinkar (här har de rom och Cola färdigblandat i burkar och flaskor, och i olika smaker) en rom likör med smak av kaffe och choklad (heelt underbar) och en väldigt dyr säsongsrom, som vi tänker sälja när den är slut i deras Bondstore. Det är ett samlingsexemplar och alltså kan man tjäna pengar på den lite senare :)

Idag var vår första arbetsdag hos Dicky. Vi var ett litet gäng som stod bak på ett lastbilsflak och tvättade hinkar. En snubbe sprang bredvid lastbilen i fältet och ställde ut hinkarna. Skönt att ha något att göra, och få tjäna lite pengar. Men aj vad ryggen tar stryk! Man kände sig verkligen som en 90-årig gammal tant med puckelrygg och ryggskott. Och tydligen är det ingenting jämfört med att PLocka zucchinis. Vi har egentligen väntat på att få plocka tomater, men på grund av allt regn så dröjer det ännu ett par veckor tills tomaterna är färdiga. Så på måndag eller tisdag bör zucchinisarna vara redo för att plockas. Det kommer bli väldigt intressant att se hur man fixar ca 8 timmars plockande. De första dagarna kommer vara tuffast, sen sägs det att man vänjer sig. Får hoppas det.

Idag var Janne och handlade. Och han kommer hem med Vanilj-Cola! Helt underbart! Jag har inte druckit det på flera år. Jag vill aldrig lämna Australien nu :)

Bundaberg

För att vara helt ärliga, har vi inte gjort alltför mycket. :)
Vi har varit och badat i Bargara med Dy och Wally (grannarna och mamma till Aron som vi hyr av) och i måndags var vi i Woodgate. Vi gick på marknadnaden (typ slitemarknad :P) och badade.
Vi har varit på två BBQ:s och vi har druckit mycket öl :)

I lördags var vi ute med Regie. På ett av ställena vi var på hade ett live-band som var väldigt bra. Och vi träffade en transformer, en superhjälte och en gorilla bland flera. :)

Vi har tittat på två olika Vans. Men båda var lite för gamla (-82, -83) och hade gått lite för långt. Båda såldes av "locals" och alltså ingen campingutrustning och så, och vi tror att vi kan hitta en Van för samma pris med lite mer prylar. Vi får se.

Här bor vi!

Här är vårt rum

Vardagsrummet

Viktigast av allt: Lekrummet! :)

Huset är ju lite nött och gammalt. Men det slår att bo på Hostel, och vi har inga kackerlackor i köket för en gångs skull.

Vår nya kisse :) (önskade vi)

Woodgate marknaden. En av de äldsta Holden (Opel) bilarna. Här heter nämligen Opel, Holden och det är Australiens egna bilmärke och det är de stolta över.

"Sandskulptursutställning" :)

Woodgate Beach

 


Fraser Island

Fraser Island från båten

Subtropisk regnskog

Lake Birrabeen

Litet nerfallet träd

Janne vid ett annat litet träd

Det underbara fantastiska Lake McKenzie

Uppe på Indian Heads

Dingo på 75-mile Beach

Eli Creek, mynnar ut på 75-mile Beach

Champagne Pools

Coloured Sands

Shipwreck Maheno

Shipwreck Maheno

 

Bilderna talar för sig själva. Men Fraser Island var helt fantastiskt. Där skulle man bo.


RSS 2.0