650mil...

Jo, vi har varit dåliga på att skriva här på senast..

Det har varit dåligt med täckning ute i Nullarbor Plain och vi har väl helt enkelt bara varit för lata.

 

Den 12 december lämnade vi Yulara. Det var sorgligt att säga farväl till alla våra nya vänner. Vi hade ett två timmars hej-då-sägande och kramkalas.

Så var vi ute på vägen i öknen igen. 3800 km till Perth. och det var vi tvunga att köra på max en vecka. Det var en lååång körning genom öknen, det enda som fanns att se var några salt lakes som var mer eller mindre uttorkade, bara salt kvar.  1300 km ner till Port Augusta, och havet. Första gången vi såg havet på 3 månader! Underbart.

Korsade Nullarbor Plain (latin för inga träd). (Ni kan ju googla det och se hur stort det är)

Vi lyckades faktiskt köra från Yulara till Perth på fem dagar. Mycket bra gjort! Det var en otroligt lång körning, men naturen är verkligen härlig. Sceneriet ändras mycket under den körningen.

Vi åkte till Fremantle, en liten stad vid havet i anslutning till Perth, och umgicks med vår tyska vän Flo i ett par dagar. Henne såg vi senast i Cairns innan vi åkte, så det var roligt att hänga med henne igen.

Andra dagen i Perth blev vi bjudna på grillning hemma hos Adam och Anna och deras härliga ungar Axel, Astrid och Freja, (Anna är alltså min farfars kusins barn, så jag och hennes barn blir alltså b-kusiner J) Det var väldigt kul att träffa dem. Vi fick bo i deras hus medan vi var i Perth.

Största anledningen till att vi hade så bråttom till Perth var på grund av Biffy Clyro och Muse konserten. Det var riktigt bra. Helt otroligt! Lite besviken blev jag att Biffy bara spelade i 20 min, men men.. Muse ljusshow var verkligen häftigt.

 

Vi hittade IKEA i Perth, vilket var heelt underbart. Sill, glögg, knäckebröd, kaviar, skumtomtar, TURKISK PEPPAR och annat mumsigt!

 

Ett par dagar efter konserten låg jag halvt död i sängen, jätterolig förkylning som inte ville släppa. På julafton bestämde vi oss för att köra 30 mil ner till Margaret River och hänga med Flo som var där nere. Så på julaftons kvällen satt vi ute ute i bushen i en national park och åt lite knäckemacka, drack en öl och gick sen och la oss tidigt haha.

 

Vi bodde en vecka i vår van på Adam och Annas tomt i Margaret River. De håller på och bygger hus där nere, och har husvagn som Adam bor i när han är där och bygger.  Ett par dagar efter att vi kom dit kom också familjen dit. Massa svenskar var det där nere. Eftersom Annas brorsson också där med ett par kompisar, (han blir väl också min b-kusin då J) så vi svenskar invaderade helt enkelt Margaret River haha.

Vi hade jättetrevligt där på deras tomt iaf. Vi åkte till olika stränder på dagarna, och drack öl på kvällarna.

Nyår spenderade vi på deras tomt. Vi lagade lite indisk butterchicken med Flo och sedan gick vi till Anna och Adams husvagn och umgicks med dem och deras vänner och Adams föräldrar.

Vi lyckades hålla ut till tolvslaget, då dracks det champagne och det nya året firades med kramar och skålar. Sedan gick vi upp på taket på deras halvfärdigbyggda hus och tittade på stjärnorna och sedan gick alla och la sig. Hejdundrande nyårsfest J, men mycket trevligt.

 

Ett par dagar efter nyår åkte vi tillbaka till Perth för att kolla in lite saker vi inte hade sett innan. Vi åkte till ett par olika stränder och gick på akvarium. En vecka senare var det dags att börja röra på sig igen. Vi körde söderut till Pemberton, och kollade in gamla stora träd, som Janne också klättrade uppför (de hade nämligen använts som utsiktstorn för att upptäcka skogsbränder).

Vi gick på en Tree Top Walk 40 m upp bland träden, och kollade in Denmark lite snabbt. (japp det finns en stad i OZ som heter Denmark). På vägen träffade vi ett jätteskönt australiensiskt par som var på väg åt samma håll som oss. Vi drack lite tillsammans och blev till och med bjudna på mat en kväll J Vi spenderade två nätter på campingen Cosy Corner utanför Albany, precis som det låter var det väldigt mysigt. Vi gick faktiskt lite på stan i Albany och bara tog det lugnt.

Sedan körde vi 50 mil till Esperance, och hade ”sight-seeing” från bilen. Fanns inga gratis campingar  närmare än 10 mil omkring staden så vi fick ta in på en camping.

Chockad blev jag som attsingen när jag gick in i campköket och ser min gamla klasskompis från Länna sitta där inne! Så vi hängde med han och hans kompis i två dagar där på campingen. Vi bestämde oss för att gå ut på kvällen och fira Jannes födelsedag i förskott. Spontan, rolig kväll, och alla blev fulla och glada haha och kom hem typ 6 på morgonen.

Sedan var det tyvärr dags att börja köra igen. Korsa Nullarbor igen. Väldigt nervöst. Inget roligt om bilen bestämmer sig för att gå sönder mitt ute i ingenstans.

Nästa stopp blir Adelaide, kolla in staden och området runtomkring ett par dagar och sedan köra till Melbourne för att spendera sista veckorna där. Vi har också ett par kompisar i Melbourne som ska bli roligt att träffa igen.

 

Nu hoppas vi bara att vi kan få bilen såld så fort vi kommer till Melbourne, så vi får lite pengar.Och får bilen såld överhuvudtaget. Sedan har vi faktiskt inte mycket planer alls. Vi får se vad pengarna och tiden räcker till.

 

Ursäkta min braiga svenska, grammatiken känns inte lika viktig när man sitter i bilen och skriver medan Janne kör. Vill hinna färdigt innan jag börjar må illa haha.

 

Hoppas det är bra med er där hemma iaf! Nu är det inte så länge kvar tills vi kommer hem. Alldeles för kort tid kvar här i Australien. Desstutom är det ju varmt och skönt här och kallt hemma. Blä.


RSS 2.0