34 dagar kvar...

Bilen är såld! Känns lite vemodigt att sälja gamla bettan. Det är välbehövda pengar dock. Så nu ska man inte hälsa på DUP längre, det är tyvärr inte längre jag som kör.

Jag har blivit mamma!
I torsdags fick vi oväntat tillskott i familjen. Sju stycken små, håriga och gnälliga råttliknande saker låg helt plötsligt i hundhuset den morgonen. Vår gamla tik hade mot alla odds lyckats bli dräktig, hemlighålla det för oss, och krystat fram sju friska och fina valpar. Det är mirakelvalpar. Tiken hade nämligen tidigare fått livmodersinflammation medan hon var dräktig så hon hade fått missfall. Två veterinärer gav samma utlåtande: Hon kommer förmodligen aldrig kunna bli dräktig igen, för hennes livmoder är så förstörd efter allt nu. Dessutom är det väldigt ovanligt att hundar får valpar i den åldern. Men tji där fick vi.
Så nu ska jag ta hand om de små liven tills vi åker. Synd (eller ska man säga skönt?) att man slipper den härligaste åldern när de är helt skogstokiga.

Dagarna går sakta mot resan nu. På ett sätt vill man bara att dagarna ska gå, för att det ska gå fortare till OZ. Men på ett annat sätt tänker man att man borde ta vara på sista tiden här hemma. Utnyttja den att umgås med vänner och familj, och bara ha kul innan man sticker. Jag tror att vi lär få en del hemlängtan när vi är iväg, kommer ju också sakna att mysa med hårbollen. Men man längtar ju inte mindre dit för det!

En längre bit på vägen

Nu är biljetterna bokade och betalda. Så den 1 eller 2 mars lämnar vi ön.
Det känns jätteläskigt men också grymt härligt! Jag har längtat efter det här i flera år och äntligen ska man få genomföra det!

Underbart!

Förberedelserna är påbörjade!

Välkommen till uppdateringen av bloggen. Nu är det officiellt min och Jannes blogg om resan till Australien.

Som vanligt har framförhållningen varit dålig, men nu har vi iaf satt igång ordentligt med ala förberedelser!
Vi sökte visum förra veckan, och fick det dagen efter. Jättefort gick det, och dyrt var det. (1500 kr för ett Working Holiday visa) Vi har även börjat leta flygbiljetter och rutter, och nu har vi nog bestämt oss. Ikväll ska det bokas! Tjohoo.

Så det ser ut som att vi först kommer ta oss till Skavsta och därifrån flyga till London. I london blir det förmodligen en övernattning och sen åker vi direkt till Australien. Väl där vet vi inte riktigt vart vi tar vägen, men det har vi ännu tid på oss att ordna! =)

Det är ganska mycketr att fixa och pula med. Alla resor ska bokas och betalas, sen ska man ha försäkring, pausa mobilabonnemanget, vaccinera sig, packa till resan och förvara resten av prylarna. Och man borde väl egentligen gå till tandläkaren innan man åker. Men hur ska man få råd till det?


Can't wait to get there!

RSS 2.0