Rom, Zucchinis och Vanilj-Cola

Förra fredagen var vi på Bundaberg Rom destilleriet och s.k Bondstore. "Bundaberg Rum" är den kändaste och mest populära rom som dricks här i OZ. Och den görs bara i Bundaberg.
För 25 AUD fick vi en guidad tur genom lokalerna, och hela processen visad och berättad för oss. I slutet kom det bästa; två valfria smakprov :)

Vi gick inte därifrån tomhänta heller... Vi köpte varsitt 4-pack med romdrinkar (här har de rom och Cola färdigblandat i burkar och flaskor, och i olika smaker) en rom likör med smak av kaffe och choklad (heelt underbar) och en väldigt dyr säsongsrom, som vi tänker sälja när den är slut i deras Bondstore. Det är ett samlingsexemplar och alltså kan man tjäna pengar på den lite senare :)

Idag var vår första arbetsdag hos Dicky. Vi var ett litet gäng som stod bak på ett lastbilsflak och tvättade hinkar. En snubbe sprang bredvid lastbilen i fältet och ställde ut hinkarna. Skönt att ha något att göra, och få tjäna lite pengar. Men aj vad ryggen tar stryk! Man kände sig verkligen som en 90-årig gammal tant med puckelrygg och ryggskott. Och tydligen är det ingenting jämfört med att PLocka zucchinis. Vi har egentligen väntat på att få plocka tomater, men på grund av allt regn så dröjer det ännu ett par veckor tills tomaterna är färdiga. Så på måndag eller tisdag bör zucchinisarna vara redo för att plockas. Det kommer bli väldigt intressant att se hur man fixar ca 8 timmars plockande. De första dagarna kommer vara tuffast, sen sägs det att man vänjer sig. Får hoppas det.

Idag var Janne och handlade. Och han kommer hem med Vanilj-Cola! Helt underbart! Jag har inte druckit det på flera år. Jag vill aldrig lämna Australien nu :)

Kommentarer
Postat av: Tobbe

vit eller mörk rom??

fyy vanilj cola smakade ju apa när den fanns här

2010-04-16 @ 12:41:31
Postat av: Tomas

Låter som ett slititgt arbete, men vad gör man inte för lite rom. Jag har som sagt skickat en sak till Janne (kanske kommer till användning under arbetet om det inte är för svettigt).

Kram på er.

2010-04-16 @ 12:44:43
Postat av: JanEmelie

Tobbe: Det är självklart mörk rom. Bara det bästa. Romen får sin färg och viss smak av att lagras i stora ekfat. Och vanilj-cola är helt fantastiskt faktiskt!

2010-04-16 @ 12:58:09
Postat av: JanEmelie

Tomas: Hehe, precis! Man jobbar ju för att få öl- och rompengar! ;)

Det låter väldigt intressant. Vi har spekulerat i vad det kan vara för något. Ska bli väldigt spännande.

Såg att ni har uppdaterat hemsidan. Hur går det med skivan?

Kram

2010-04-16 @ 13:00:49
Postat av: Tomas

Skivan? Det går nog ingenting med den. Däremot är det fritt fram att avnjuta musiken på nätet. =)

2010-04-29 @ 10:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0