"I love my VW"


Janne väldigt stolt över sin nya verktygsväska.


Jason och Janne i full gång med att bygga hylla


Klart!


Öl-spel med våra favorittyskar


Red Rock Walking Trail


Utsikt på Red Rock Walking Trail


The Lookout i Town of 1770


Det bästa med vår van!




Ps. Det finns en fotbollsspelare från Gladstone som heter Mongo.

Town of 1770 / Agnes Water / Gladstone / Yeppoon

För lite mer än en vecka sedan lämnade vi äntligen Bundaberg.
Vi hade tyvärr fastnat där lite för länge pga att vi först väntade på jobb,
aldrig hittade någon van, tjänade inga pengar m.m. Men äntligen kom vi iväg.
Vi har verkligen träffat ett par underbara aussies på vår resa hittills.
Australienare är kända för sin gästfrihet och vänlighet, men vi trodde nog aldrig att det fanns så här fina människor.

Första stoppet blev nämligen i norra Bundaberg hos Jannes jobbarkompis Jason, också känd som Granddad.
Där fullbordade vi vårt bygge med en hylla som Jason hjälpte oss att bygga. (Och också gav oss allt material till). Förutom byggmaterial blev vi även bjudna på mat, och de skickade med oss ägg och sötpotatis, en bensindunk, fiskespö, lampa och ett underbart campingbord från 70-talet. De erbjöd oss även en liten TV om vi ville ha, men den lämnade vi kvar. Tillräckligt trångt som det är.

Nu är vi tillbaka i Yeppoon hos John och Sue. Kul att träffa dem igen. Första gången vi var här var vi fortfarande jet-laged och ganska vilsna och snurriga hela veckan. Man kan nog säga att vi har lite mer kött på benen nu. Vi lärt oss lite mer om OZ, sett, gjort och rest lite mer.

Town of 1770 och Agnes Water var jättehärligt. Vi bodde på ett "Bush camp" precis över en strand. Det var väldigt billigt, då pga att det bara fanns en kall dusch utomhus och ingen el. Det var ingen reception utan bara en ranger som kom på morgonen och samlade in pengar från natten. Vi träffade ett gäng mycket trevliga tyskar (och en fransos) som vi drack och grillade med, och spelade öl-spel med :) Vi lyckades supa två av dem under bordet den ena kvällen så att de inte orkade dricka en droppe dagen efter.

Efter 1770 åkte vi norrut och stannade i Gladstone över natten. Väldigt härligt att få duscha i en varm inhomhus dusch igen :)
Nu dessa senaste dagarna har vi varit i Yeppoon. Vi har varit på en skrot och skaffat lite småfix till bilen.
Imorgon åker vi vidare norrut igen. Jag tror inte vi kommer stanna innan Airlie Beach. Där ska vi segla och kanske testa på at dyka och snorkla i revet.

Nu ska vi ta en guidad tur i "The Caves" (både ett litet samhälle och väldigt gamla grottor) och Janne kanske ska få klättra lite :)

Äntligen!

Igår jobbade jag sista dagen på farmen. Fruktansvärt skönt! Om jag får välja kommer jag aldrig plocka en enda zucchini till i hela mitt liv!

På söndag lämnar vi äntligen Bundaberg. Vi flyttar ut från huset imorgon, och på kvällen ställer vi vanen hos en av Jannes jobbarkompisar. Där ska vi tydligen bli bjudna på mat, och så ska vi bygga en hylla i vanen. Sedan är vårt hus på hjul klart!

I helgen var vi i Maryborough och Harvey Bay. Vi var på "Worlds Greatest Pub Crawl". Dock var vi inte riktigt med i själva försöket att slå världsrekordet igen, för det var från 11-18 och vi kom inte dit förrän 16 ungefär (man skulle dessutom anmäla sig i början). Men vi hade vår egna pub crawl senare på kvällen. Första natten i vanen var det! Och det var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara, och det var inte så farligt oskönt. Vi kan nog bo i den i 7 månader :)

Första stoppet blir nog Agnes Waters och Town of 1770 som ligger ca 2 timmar härifrån. Sen får vi se! Vi åker bara vidare uppåt och stannar där det verkar intressant.

Sista zucchinin. Ful var den också. Och ja, allt du ser bakom (till träden) är zucchini fältet. Dessutom finns det kanske 36 rader till bakom mig! Och det nya blocket vi började plocka förra veckan har ännu längre rader!

 

Här är våra nygifta grannar (Mamma till vår hyresvärd) Vi var på deras bröllop förförra helgen, ute på bakgården :)

 

Här är våra rumskompisar.

Aaron till vänster, och Aaron till höger. (Den högra Aaron är hyresvärden)

 

Grannarnas backpackers. De har fösökt lära mig lite koreanska, med all lycka måste jag säga :)

De har lärt mig det viktigaste: trött, hungrig, nej, skynda och "son of a bitch" :)

Janne i full gång med bebyggelsen av vår sängram.

Sängram klar coh fast i bilen!

Och det färdiga resultatet! Detta är då vårt vardagsrum, och drar man ut en plywoodskiva och lägger över en bit madrass till förvandlas det till vårt sovrum! Madrassöverdragen är inte det snyggaste men det fanns bara fult och ännu fulare att välja på. Så fult blev det! Fick låna grannens gamla Singer för att sy alla gardiner och madrassöverdraget.


RSS 2.0