Cassowary, bottenlös krater och köra, köra, köra....

För andra gången körde vi igenom Atherton Tablelands. Regnskog, vattenfall, och massvis av gröna kullar. Vi hade missat ett par sevärdheter förra gången vi var där och tänkte passa på att göra det nu.

Vi började med att ta ett dopp i Lake Eacham, underbar insjö med kristallklart vatten.

 

Sedan åkte vi vidare och tittade på en 500 år gammal ”Curtain Fig Tree”. Häftigt stoooort träd.

Och sen åkte vi till Mt Hypipamee Crater, vilket är en gammal crater de inte vet hur djupt ner den går. De har nämligen bara lyckats mätt en viss bit.

På väg till kratern var det som vanligt varning för Cassowary.

Janne: Tror du vi någonsin kommer få se en cassowary?

Jag: Nej.

 

En cassowary är en stor fågel (som en struts) med enorma dödliga klor. De kan vara väldigt aggressiva och oförutsägbara. Man ska hålla sitt avstånd.

 

Vi kom ca 20 m på stigen innan jag får se att 5 meter från stigen står det en cassowary! Jag ville gå tillbaka till bilen och gömma mig, men Janne tyckte vi skulle ta kort.

Vi kunde inte fortsätta till kratern just då, så vi gick till bilen och väntade. En liten stund senare tittar Janne bort mot stigen och får se att cassowaryn har följt efter oss och är på väg rakt mot oss.

Han säger bara in i bilen, och jag förstår direkt vad det handlar om. Vi både har sneglat mot stigen då och då bara för att se ifall fågeln har följt efter oss. Vi låser in oss i bilen, och hjärtat dunkar högt. Den där jäkla fågeln står en meter från bilen och tittar in på oss, och börjar sedan lunka bort mot skogen igen. Efter lite om och men, börjar vi promenera mot kratern i alla fall.

Och cassowaryn ser vi inte igen som tur är.

 

De senaste dagarna har vi bara kört och kört och kört. Vi har kört 260 mil på fem dagar, och vi kommer nog ett par mil till idag. Vi lyckades faktiskt att komma fram till Alice Springs helt välbehållna idag! Bettan håller faktiskt ännu! Grymt. Imorgon ska vi väl nå den stora röda stenen. Det ska bli riktigt häftigt att se det. Det finns mycket annat att se runt omkring här också. Sedan ska vi bara köra samma väg tillbaka upp till korset; ca 100 mil, och ett par 100 mil till upp till Darwin. OM bilen inte går sönder vill säga. Men än är hon inte på väg till skroten iaf.

 

Igår kollade vi på Devils Marbles. Helt otroligt. Googla det!

 

Nu ska vi köra vidare så vi kommer till Uluru någon gång! Men först ska vi stanna till vid "Emily Gap"!

 

Ps. Finns fler uppdateringar neråt!


Kommentarer
Postat av: Tobbe

blev de någon bild på hönan eller?

2010-09-29 @ 16:13:11
Postat av: Anna

Herregud, den där lät läskig :S

2010-09-30 @ 22:58:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0