Yeppoon - Fredag

Idag har vi varit på en klassisk boskapsauktion. Väldigt annorlunda. Tusentals av köttdjur står ihopträngda i burar och väntar på att bli sålda. De säljer varenda tjur och ko för sig, per cent,  per kilo. De flesta blev sålda för ca $1,9/kg. Efter de blivit sålda vägs dem för att få ett pris, och sedan skeppas de ut till gårdarna, ofta i många, många timmar.

Vi var även på en s k ”Heritage Village”. Det var i princip ett museum över hur det såg ut förr i tiden. Men det fanns inte så mycket gammalt att visa för Australien är ju väldigt ungt, det upptäcktes inte förrän 1780-talet. Det är ju lika gammalt som vårt hus i Hejnum! Och porten är 400 år äldre än det moderna Australien! Verkligen en tankeställare. En annan intressant tanke är att Engelsmännen skeppade hit alla brottslingar efter det blivit upptäckt. Så det betyder i princip att alla australienare härstammar ifrån brottslingar. Det är därför de är som de är. :)

Efter det var vi på Dreamtime; Aboriginal Centre. Vi fick en guidad tur som förklarade aboriginernas kultur. Vi fick bland annat ett smakprov på Digeredoo, och hur man kastar en Boomerang.

På kvällen bjöd vi John  och Sue på mat, och såg på lite live-band. Lite trötta band får man väl säga. Det första var ett rock/pop/country band med fem lite äldre personer. Och det andra vi såg var ett en-mans-band på en ganska trött bar. Han var duktig, men lite tråkig kanske.

Nertummar: Jobbigt att se den stora massproduktionen av köttdjur.

Jag har börjat flassat. Inte kul, och jag skyller på Janne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0