Rocky & Yeppoon - Tisdag

Ja, jag vet att vi inte har uppdaterat på länge, men vi har gjort en massa saker hela dagarna och man har direkt inte orkat satt sig vid en dator efter maten på kvällen.

I tisdags kom vi iaf till Rockys Botaniska trädgård och zoo. Jag vill bara påpeka att vår framförhållning inte var den bästa. Det var solsken och varmt den dagen, och vi hade varken med oss solglasögon eller hatt och vi hade inte köpt någon sollotion eller myggspray än. Busschauffören påminde oss om myggorna innan vi steg av. Han frågade vart vi var ifrån och när vi sa Sverige sa han: ”Oh they love your white skin!”

Tur för oss hade de iaf myggspray i kiosken.

På Zoo såg vi en mängd olika djur; Dingos, fåglar (Papegojor också såklart) olika reptiler, Emus, kängurur, koalor och Wombats också! Jag ville ta med mig en Koala hem, men Janne avrådde mig.

Man skulle nästan kunna tro att de hade specialiserat sig på spindlar. För det hängde verkligen spindlar överallt! I varenda buske och träd och vart de än kunde spinna ett nät där var dem. Usch.

Det var massor av sköldpaddor i den lilla sjön. Och alla simmade runt strandkanten för de är vana med att turister kommer och matar dem.

Janne ville till fruktträdgården, och självklart läste vi kartan fel så vi kom ut ur trädgården och fick gå runt på utsidan. Det blev ungefär en timmes promenad, med lite för lite vatten och mycket bränd hud.

På eftermiddag åkte vi till hem till John och Sue i Yeppoon. Väldigt trevliga och härliga människor.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

såg ni några emo emu's ? haha

2010-03-17 @ 16:51:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0