Bundaberg

Hervey Bay var underbart! och Fraser Island var otroligt vackert! Helt fantastiskt!

I torsdags ckeckade vi ut från det underbara hostlet Colonial Village YHA. Personalen var kanon. De bjöd på öl en kväll, och satt med och snackade skit ett par gånger. Vi bara levde det ljuva livet där. Badade lite i poolen, spelade lite tennis och drack öl på kvällarna. Vi träffade många trevliga människor där. Bla ett äldre par från England, ett ungt par från Italien och många tyskar. Det var oftast tyskarna man drack öl med på kvällarna. :)
En av damerna i receptionen kom ut med varsin klubba till oss innan vi åkte, och vi fick en kram också. Vi måste åka tillbaka dit innan vi åker hem.

Fraser Island var helt och hållet underbart! Världens största sandö, och jag skojar inte. Det fanns nästan inget gräs någonstans pga all sand. Vi var bl a vid Lake McKenzi (en underbar korallblå sjö), Eli Creek (en flod som mynnar ut i havet. Pumpar ut 80 miljoner liter färskvatten per dag ut i havet), 75-mile beach (precis som det låter, en 120 km lång strand) Indian Head, Champagne Pools, Maheno Wreck,
Ni borde googla Frasers för då får ni se själva hur underbart det är. Det var väldigt dyrt att åka dit tyvärr. Men absolut värt det.
Vi tog en 2 dagars guidad tur runt ön, all included. Så det var skönt att bli omhändertagen, slippa tänka på mat och boende och så. På kvällen bodde vi i olika stugor typ. Vi spelade ölspel, och sen var det dags för Happy Hour på The Dingo Bar. Vi hade väldigt trevligt. Träffade ett väldigt härligt ungt par från England. Till och med guiden var med och festade :) Dansade lite på borden och så :P
Janne var väldigt bakis dagen efter, han fick sitta framme i bussen bredvid guiden haha!

Ja i torsdags åkte vi till Bundaberg, som har varit en ganska intressant upplevelse än så länge. Vi träffade en engelsman som hade åkt samma buss som oss dit, och vi tre letade efter ett okej hostel. Innan hade jag hört att Bundy är en "fruktplockarstad" för backpackers, och därför skulle hostelna inte vara så rena eller härliga. Och det var alldeles för dyrt med tanke på hur skitigt det var. Till slut hade vi inte tid att leta efter fler hostel så vi tog det första som hade lediga rum. Där bodde vi i två nätter.
Första kvällen träffade vi Jennies kompis Regie. Jättetrevlig kille. Igår hjälpte han oss hitta boende, men det var inte det lättaste. Vi funderar starkt på att köpa en campingvan. Lättare att ta sig runt, du slipper packa upp och ner och du har alltid någonstans att bo.

Idag ringde vi på annonser i tidningen angående "Share Accomodation"; alltså delat boende i hus. Och vi hittade ett bra i Kepnock (östra Bundy). Damen vi pratade med har ett hus, med ett par rum uthyrt och sen har hennes son huset bredvid där han bor i och hyr ut ett rum till en annan kille och sen fick vi det tredje rummet i det huset.
Än så länge har vi inte träffat vår hyresvärd :) Hans mamma skötte allt. Hon och hennes partner verkar väldigt trevliga. Hon skjutsade oss t o m till hostlet så vi kunde hämta vårt bagage som vi lämnat kvar där. Hon sa också att hon kunde prata med sin chef om jobb (tomat- och zucchiniplockning) till oss. Dessutom erbjöd hon oss skjuts med henne till och från jobbet. :) Det verkar väldigt bra so far.
Det var helt underbart att få packa upp våra väskor och känna oss lite som "hemma".

Så nu återstår det att se om vi får lite jobb och hur länge vi blir kvar här.

Kommentarer
Postat av: Syster Yster och lill strumpa.

Halloj.Fan va bra och kul om ni kunde få ett jobb ett tag och ett sk fast boende. Julle hälsar. Ska visa honom alla bilder. Ha det så roligt. Kramar

2010-03-30 @ 22:08:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0